direktor zračne luke osijek

'Nijedna kompanija nema interesa povezati Osijek i Dublin'

09.02.2018 u 11:37

Bionic
Reading

Ni dvije godine nakon izvanredne čarter linije koja je zrakom povezala Osijek i irski Dublin, a u koji se iselio velik broj Slavonaca i Baranjaca, nije uvedena trajna linija između ta dva grada. Zračnoj luci Osijek (ZLO) stigla je i inicijativa majki iseljene djece za uspostavom ove linije, a oni su kontaktirali s avioprijevoznicima, nažalost neuspješno

'Nijedna kompanija nije pronašla svoj interes za let iz Osijeka do Dublina. Kontaktirali smo s četiri aviokompanije, dvije domaće i dvije inozemne. U kontaktu smo i s drugim kompanijama', rekao je za Glas Slavonije Davor Forgić, direktor Zračne luke Osijek, koji je primio inicijativu majki djece koja rade u Irskoj i žele takvu liniju.

'I mi je, dakako, želimo realizirati, no za sada je uspostavljena linija Zagreb-Dublin. Bila je varijanta da ta linija ide preko nas kako bi popunjenost bila veća, no interesa za sada nema', dodao je Forgić.

Tijekom izvanrednog čarter leta krajem 2016., koji je Osijek zrakom povezao s Dublinom, kao i letom u suprotnom smjeru od Osijeka do Dublina, istaknuo je on, u dolasku je bilo samo 40-ak putnika, a u povratku njih 26, zbog čega je Zračna luka Osijek u organizaciji izgubila oko 300.000 kuna.

  • +3
Iz Osijeka, kao i cijele Slavonije i Baranje, puno se stanovnika iselilo u irski Dublin Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

'Činjenica je da se ljudi iseljavaju i da ih ima sve više. No čarter let iz 2016. loš je pokazatelj. Iako su Zagreb i Budimpešta relativno blizu, sada postoji inicijativa i vidjet ćemo što možemo učiniti', poručio je Forgić.