KONAVOSKI GRADONAČELNIK

'Nije normalno slaviti ulazak Hrvatske u EU u Crnoj Gori'

28.06.2013 u 12:20

Bionic
Reading

Načelnik Konavala Luka Korda neće sudjelovati na proslavi ulaska Hrvatske u EU koju organizira Općina Herceg Novi. Korda smatra da je odlazak na proslavu u Herceg Novi nepotreban jer Hrvatska ulazi u EU, a ne Crna Gora

'Neću nazočiti na proslavi koju organizira Općina Herceg Novi, ja sam već rekao gradonačelniku Herceg Novog da sam zauzet. Mislim da je ovaj susret trebalo organizirati hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova. Ne vidim razloga da je idem u Herceg Novi na proslavu ulaska Hrvatske u EU, to je izvan svake pameti. Nije mi jasno tko je to uopće organizirao i postavlja se pitanje je li to normalno uopće. Gradonačelnik Herceg Novog poziva Hrvate na proslavu dana ulaska Hrvatske u EU pa onda ja ne znam tko ovdje ulazi, a tko izlazi. Ništa mi tu nije jasno. Ja ću biti nazočan na postavljanju ploče na graničnom prijelazu Karasovići, ali na susretu neću nazočiti', izjavio je Luka Korda te dodao kako je za ovakav susret trebao dobiti upute od hrvatskog ministarstva, ali da njemu nije nitko ništa govorio, piše dubrovački.hr.

Kordu je na proslavu pozvao gradonačelnik Herceg Novog Dejan Mandić. U Herceg Novom je za 1. srpnja predviđen bogati cjelodnevni program. Na proslavi bi trebali nazočiti dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i veleposlanica Hrvatske u Crnoj Gori.