boko haram

Nigerijska policija spriječila novu otmicu dječaka

20.12.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Policija na sjeveru Nigerije objavila je u nedjelju da je spriječila novi pokušaj otmice dječaka. Osamdeset učenika oteto je bilo u državi Katsini u subotu navečer dok su se vraćali kući s vjerske ceremonije. Glasnogovornik policije Katsine Gambo Isah priopćio je da im je dojavljeno da su djeca oteta iz islamske škole u selu Mahuta.

Nakon žestoke razmjene vatre s otmičarima, sva djeca su oslobođena, kao i još četvero ljudi otetih ranije, rekao je. Potraga za otmičarima koji su pobjegli je u tijeku, dodao je. Ne zna se tko su oni.

Incident se dogodio nešto više od tjedan dana nakon što su stotine dječaka otete iz srednje škole u istoj toj državi. Djeca su potkraj ovog tjedna puštena na slobodu i vraćena roditeljima. Kazali su da su ih otmičari tukli i tjerali da dugo hodaju.

Militanti Boko Harama preuzeli su odgovornost za tu otmicu, objasnivši da su to učinili jer smatraju da je zapadni obrazovni sustav protivan islamu. Nije poznato kako i zašto su djeca puštena, ni je li plaćena otkupnina.