KONTROLA PROMETA

Niču nove nadzorne kamere u Zagrebu

01.03.2012 u 15:23

Bionic
Reading

Lov na vozače koji ne poštuju prometna pravila i parkiraju na nepropisnim mjestima nastavlja se. Nakon što je postavljanje kamera urodilo plodom, odnosno kažnjavanjem 3000 vozača u tri i pol mjeseca otkada postoji Nadzorni centar, gradska se kontrola nastavlja.

Do kraja sljedećeg tjedna kamere bi mogle biti postavljene u Heinzelovoj i Nemčićevoj ulici, a do kraja ove godine osvanut će na još 75 lokacija.

'Lijepo vrijeme ide nam na ruku. Imamo plan već ovaj tjedan postaviti kamere u Nemčićevoj i Heinzelovoj ulici, a dalje ćemo se proširiti na Sesvete, Draškovićevu i Britanac',  objasnio je Mate Kraljević, šef prometnog redarstva.

Najčešće se kažnjavaju parkiranje na pješačkom prijelazu i u voznom traku, no, kako kaže Kraljević, njima nije cilj zarada. Želimo da se vozači nauče ponašati u prometu, a ne zaraditi na njima. Ovakav način kontrole pomaže i zbog toga ćemo povećati područje djelovanja', kazao je Kraljević.

Uz edukaciju vozača, cilj gradskog nadzora nad vozačima jest i popuniti javne garaže koje su često prazne.'Ne treba parkirati na nedopuštenim mjestima kada su javne garaže slobodne i uvijek ima mjesta u njima. Mislim da bi građani trebali stjecati naviku i više ih koristiti', dodao je šef prometnog redarstva.