TRUPLO VRAĆENO OBITELJI

Ni Australci nisu utvrdili uzrok Brittine smrti

27.11.2008 u 14:37

Bionic
Reading

Truplo Britt Lapthorne (21), koja je poginula tijekom ljetovanja u Dubrovniku, vraćeno je njezinoj obitelji nakon što je australska sutkinja koja je radila na slučaju izvijestila kako vjerojatno neće biti moguće utvrditi točan uzrok njezine smrti u Hrvatsk

<BR>ZAGREB - Australska sutkinja Jennifer Coate u srijedu je izjavila kako je obdukcija jučer završena nakon pet tjedana rada, no pismeno izvješće patologa bit će gotovo za dva do tri tjedna. "Obitelj smo obavijestili da možda neće biti moguće medicinski precizno utvrditi uzroke smrti Britt Lapthorne u danim okolnostima", rekla je Coate.

Članovi obitelji Lapthorne ljutito su reagirali na odluku sutkinje Coate da izvješće za tisak danas objavi prije konzultiranja s njima. "Do jučer je vrijedio dogovor da će se priopćenje za novinare objaviti nakon konzultacija s članovima obitelji, a Coate ga je danas objavila a da se s nama nije konzultirala", rekao je Brittin otac Dale Lapthorne.

On je izjavio kako se, dok su ostali članovi obitelji strahovali od problema u nastojanju da se utvrdi točan uzrok Brittine smrti, on nadao da će australske sudske vlasti 'izaći' pred javnost s više konkretnih podataka o uzrocima smrti nakon petotjedne obdukcije s obzirom na to da im hrvatski stručnjaci nisu mogli reći više nakon, kako je rekao, obdukcije koja je obavljena za dva sata.

"Pretpostavljali smo da bi moglo biti teškoća, nakon što smo dobili hrvatsko izvješće, zbog oštećenja nastalih na Brittinu truplu, no utvrditi uzrok njezine smrti nije bio jedina zadaća. U moru je njezino truplo bilo 18 dana... nije riječ samo o tomu da je ono pronađeno u raspadajućem stanju... vjerujem da su na raspad utjecali i drugi razlozi", rekao je Dale Lapthorne.

Istaknuo je kako je australskome mrtvozorničkom uredu obitelj poslala pismo u kojemu izražava svoje nezadovoljstvo. Dave Lapthorne novinarima je rekao kako je obitelj planirala privatni pokop.