gleda se video nadzor

Netko je na školsko dvorište u Mostaru bacio neispravnu bombu, policija traga za počiniteljem

10.03.2023 u 13:33

Bionic
Reading

Policija u Mostaru provjerava u petak snimke s video nadzora kako bi utvrdila tko je dan ranije u dvorište srednje škole u tom gradu bacio ručnu bombu, koja nije odmah eksplodirala samo zato jer je bila neispravna, a uništena je naknadno u kontroliranoj eksploziji.

Kako je u petak potvrdio glasnogovornik Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, policijski službenici nastavljaju uviđaj te izuzimaju snimke video nadzora s okolnih zgrada te Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica u Mostaru.

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije naložilo je vještačenje ručne bombe koju su jučer kontrolirano uništili pirotehničari na licu mjesta budući je procijenjeno kako bi njezin transport mogao biti riskantan.

Voditelj odjela pirotehničara Civilne zaštite Federacije BiH Ivica Novak pojasnio je kako bomba nije eksplodirala zato što je bila neispravna. Počinitelj je, prije nego što su ju je ubacio u školsko dvorište, s nje ranije izvukao osigurač nakon čega je otpala i sigurnosna ručka.

Po riječima ravnateljice Srednje medicinske škole u Mostaru nastava jučer u prvoj smjeni nije bila održana, dok su popodnevnu nastavu učenici normalno pohađali.