TEŠKA KRAĐA

Netko je iz tvornice šećera u Virovitici ukrao 131 tonu šećera; lopovi su koristili originalni ključ skladišta

28.05.2020 u 13:48

Bionic
Reading

U ponedjeljak 25. svibnja policijska postaja Virovitica u 10.30 zaprimila je dojavu da je nepoznati počinitelj, ili više njih, otuđio veću količinu šećera iz šećerane u Virovitici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u vremenskom periodu od 22. do 25. svibnja, počinili kazneno djelo teške krađe na štetu hrvatske industrije šećera d.d., tako što su uporabom originalnog ključa ušli u halu pakirnice i skladišta šećera, gdje su uporabom viličara izvezli 21 paletu pakiranog šećera u ambalaži od jednog kilograma ukupne težine 21000 kilograma, te ga otuđili s nepoznatim teretnim vozilom u nepoznatom pravcu.

Nakon prikupljenih saznanja te temeljem naloga županijskog suda u Bjelovaru dana 25. svibnja u večernjim satima, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na području Virovitice kod 39-godišnjaka i obiteljskog domaćinstva 60-godišnjaka kojima se koristi 39-godišnjak kojom prilikom je pronađeno više od 61900 kilograma šećera pakiranih na paletama kao i teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim se služi 39-godišnjak pri čemu je također u prtljažnom prostoru pronađeno 18 paleta s više od 17800 kilograma šećera. Protiv 39-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela prikrivanje.

U svezi navedenog dana 26.svibnja, provedena su i kriminalistička istraživanja nad 48-godišnjakom i 52-godišnjakom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe. Dana 27.svibnja od strane hrvatske industrije šećera zaprimljen je odštetni zahtjev u kojem je navedeno da im je otuđeno ukupno 110 tona šećera, te da im je počinjena materijalna šteta u novčanom iznosu od 374.800,00 kuna.