NOVA DRAMA

Nestašne sestre završile u domu jer su opet odlutale

07.04.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Sestre Petra (12) i dvije godine mlađa Iris Galić, koje su u ponedjeljak nestale u Zaprešiću i idućeg dana pronađene iscrpljene i gladne desetak kilometara od svoga doma, u petak je socijalna služba iz Zaprešića odvela od bake Ivanke i djeda Zvonka, gdje su bile privremeno smještene, u Dječji dom Laduč. Razlog je taj što su u srijedu popodne djevojčice bez znanja staratelja odlutale iz obiteljske kuće u selu Lukavec kod Velike Gorice

'Djed im je popravio bicikle i rekle su se da će se voziti iza kuće. Ne mareći za naša upozorenja da se ne udaljuju, jednostavno su odlutale i nije ih bilo puna tri sata. Djed i ja pretražili smo svaki kutak u selu i oko njega. Kad smo vidjeli da ih ne možemo naći, pozvali smo policiju. Djevojčice su se nakon tri sata vratile kući. Bile su gladne, mokre i uprljane jer su hvatale žabe i školjke na odvodnom kanalu. Vratile su se samo s jednim biciklom, a drugi su ostavile u jednoj grabi jer im se, kako rekoše, pokvario. Premrli smo od straha za njih', kaže baka Ivanka koja je od ponovnog šoka završila na hitnoj pomoći.

Poslije toga baka i djed cijele su noći, kažu, bdjeli nad unučicama da se slučajno ne bi iskrale iz kuće i ponovno nestale. Istina, reče baka, objasnile su da su išle na kanal hvatati žabe i tražiti školjke, ali to ih ne opravdava jer su se nečujno iskrale iz dvorišta obiteljske kuće.

'Nakon ovoga bijega više nismo bili sigurni da to neće pokušati opet. Cijeli slučaj morali smo prijaviti jer nas dvoje, koji smo u godinama - oboje smo prešli sedamdeset godina, ne možemo stalno bdjeti nad njima. Htjeli smo im makar za ove blagdane pružiti osjećaj obiteljskog doma, ali one jednostavno imaju potrebu da odlaze od kuće', dodaje baka Ivanka za Vecernji.hr.