IZ KUĆE MILKE FORCAN

Nestao laptop s dokazima protiv Miškovića?!

04.01.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Ukradenih 35.000 eura, skupocjeni sat, narukvica i pištolj iz kuće Milke Forcan, bili su samo paravan kako bi se prekrili stvarni motivi pljačke bivše potpredsjednice Delte!

Naime, prve informacije iz istrage ukazuju da je jedina meta profesionalnih razbojnika bila dokumentacija koja ukazuje na mutne radnje uhićenog vlasnika Delte Miroslava Miškovića! Najvredniji plijen za provalnike bio je Milkin laptop, piše Kurir.

'Način na koji je urađena ova pljačka govori o tome da su razbojnici točno znali što traže. Iako je odnesena relativno velika količina novca, jasno je da novci nisu bili glavna meta pljačke. Vidljivo je da nema većih tragova pretresa, što može ukazuje da su lopovi dobro znali raspored stvari u kući Milke Forcan. Pored novca i nakita, nejasno je zašto bi razbojnici odnijeli laptop koji na tržištu ima neznatnu vrijednost, a može lako ukazati na počinitelje', naveo je izvor blizak istrazi.
Prema još nepotvrđenim informacijama na kompjutorskoj memoriji nalazila se povjerljiva dokumentacija tvrtke Milke Forcan, ali i interni podaci iz poslovanja Delte, koji bi mogli biti upotrijebljeni kao dokaz protiv Miroslava Miškovića

Vila obitelji Forcan opljačkana je 31. prosinca, samo nekoliko sati prije dočeka Nove godine.
Svaki kut vile pokrivaju sigurnosne kamere. Na snimcima je tako zabilježena cijela pljačka.
'Vidi se kako lopovi obijaju vrata terase i šuljaju se do spavaće sobe. Od tamo uzimaju sef i potom napuštaju kuću. Zahvaljujući snimci, uspeli smo ih identificirati. Pljačka je bila tipizirana, jer su lopovi unaprijed znali gdje se nalazi sef i kako da dođu do njega', priča Kurirov izvor iz policije.

Policija provjerava jesu li lopovi tražili neke dokumente za koje su smatrali da ih Milka posjeduje. Milka Forcan je kao potpredsjednica Delta holdinga dugo bila najbliža suradnica uhićenog tajkuna Miroslava Miškovića.