padale baklje i boce

Sukob navijača kod Maksimira nakon derbija: Policija privela 11 osoba

25.02.2024 u 20:41

Bionic
Reading

Nakon derbi utakmice Dinama i Rijeke na zagrebačkom stadionu Maksimir došlo je do navijačkih nereda, a morala je intervenirati i specijalna policija. Privedeno je 11 osoba zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike

"U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili", izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika, kao ni navijača, već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači. Nakon stavljanja situacije pod kontrolu, dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci, kao i 300 osobnih vozila i 40 kombija gostujućih navijača, dodali su u policiji.

Dvije navijačke skupine sukobile su se ispred stadiona - Bad Blue Boysi i Armada. Na snimci koja kruži na društvenim mrežama vidi se kako skupina navijača iz jednog kafića u blizini stadiona baca baklje na drugu skupinu navijača koja je stajala na parkingu preko puta ceste. Osim baklji, bacali su i boce, a u jednom je trenutku skupina na parkingu srušila je zaštitnu ogradu.

Jedna navijačka skupina uspjela je i srušiti ogradu. Među domaćim navijačima jedan je priveden zbog alkoholiziranosti, a pet zbog posjedovanja pirotehnike, među kojima su tri maloljetnika. Među navijačima Rijeke dva su privedena zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.

Policija i osiguranje su prije početka utakmice pronašli su 110 komada pirotehnike, od čega 30 bengalki, 73 dimne kutije, šest stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar ispod južne tribine stadiona Maksimir.