'OBITELJAŠI' I U RIMU

Neokonzervativna revolucija valja se Europom

17.01.2014 u 14:02

Bionic
Reading

Portal Crol.hr izvještava o masovnom okupljanju u Rimu koje je prošlo prilično nezapaženo u medijima, iako predstavlja novi zamah neokonzervativnoj revoluciji koja se valja Europom. Oko 4.000 ljudi prošlog je vikenda naime izašlo na rimski trg Santi Apostoli, i to u 'obranu' tradicionalne obitelji

Skup je organizirao talijanski ogranak francuske organizacije Manif pour tous, koja se na svom terenu i dalje neumorno bori protiv istospolnih brakova i francuskoga predsjednika Françoisa Hollandea, javlja Crol.hr

Glasnogovornik talijanskoga Manif pour tousa, Philip Savarese, kazao je kako su demonstrirali protiv zakona o homofobiji o kojemu se raspravlja u talijanskome parlamentu, jer on 'utire put za ozakonjenje gay brakova i dozvolu za posvajanje djece istospolnim parovima'. Dodao je kako zakonski prijedlog o homofobiji 'dovodi u pitanje dva ustavna načela: slobodu izražavanja i prirodnu obitelj'.

Skupu su nazočili i neki talijanski političari, predstavnici Katoličke crkve i drugih religija te članovi laičkih i katoličkih udruga. Osim spomenutog, na skupu se moglo čuti kako njihovo djelovanje nije usmjereno 'ni protiv koga', već da samo 'brane pravo djeteta da raste s majkom i ocem'. Dakako, zakon o homofobiji bi tradicionalnu obitelj doveo 'u opasnost' te raslojio talijansko društvo.

Ako vam to zvuči poznato, u pravu ste. Liderica domaćeg pandana Manif pour tousa, Željka Markić, u više je navrata, objašnjavajući ciljeve i razloge formiranja inicijative 'U ime obitelji', kazala kako 'ne žele da se u Hrvatskoj dogodi ono što se dogodilo u Francuskoj', a ljetos se susrela s Frigide Barjot, jednom od glavnih protivnica bračne jednakosti u toj državi.

Podsjetimo, Manif pour tous za 2. veljače najavljuje nove prosvjede u Parizu i Lyonu, i to 'protiv obiteljofobije', a mobiliziraju i građanstvo u Bruxellesu, Madridui već spomenutom Rimu. Konačan cilj jest ukidanje ili sprečavanjedonošenja zakona koji bi omogućavali medicinski potpomognutu oplodnju zalezbijske parove, surogat-majčinstvo te, naravno, bračnu jednakost.