U POHODU NA KANADU

Nemilosrdna Sandy krenula prema sjeveru

31.10.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Superoluja Sandy nastavlja svoj nemilosrdan pohod po SAD-u. Očekuje se kako će krenuti prema sjeveru preko zapadnog New Yorka i prema kanadskoj pokrajini Ontario, javlja USA Today

Kako se okreće prema sjeveru, obilne kiše, snijeg i poplave mogli bi zahvatiti veliki pojas na sjeveroistoku i srednjem zapadu sljedećih nekoliko dana.

Sandy je odgovorna za najmanje 50 smrtnih slučajeva do sada, od toga 25 u New Yorku. Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg je rekao kako očekuje da će spasioci pronaći i one koji se smatraju nestalima.

Uragan Sandy

Danas su se mnogi vratili na svoja radna mjesta u najteže pogođenim područjima, s tim da su pred njima još dani i tjedni saniranja štete. Dvije najprometnije zračne luke, Kennedy Airport i New Jersey Newark Airport, trebale bi se ponovno otvoriti, ali samo za ograničenu uslugu. Zračna luka LaGuardia će ostati zatvorena zbog velike štete uzrokovane poplavama piste.

Unatoč problemima njujorška burza ponovno će se otvoriti u 9.30.

Inače, štete koje je superoluja Sandy nanijela gospodarstvu Sjedinjenih Država iznosit će 30 do 50 milijardi dolara, uključujući prekid poslovanja i štete na infrastrukturi, procijenila je tvrtka IHS Global Insight.

To je velik iznos, ali puno manji nego za uragan Katrina, koji je prouzročio oko 120 milijardi dolara štete.