BOŽIĆNA ČESTITKA IZ VLADE I SABORA

'Neka ovo bude praznik vjere u istinske promjene'

23.12.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputili su čestitke građanima koji slave Božić

'Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema gregorijanskom kalendaru, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim sretan i radostan Božić! Neka ovaj blagdan, koji svojim značajem poziva na optimizam, uistinu bude praznik nade i vjere. Vjere da radom, zalaganjem i odgovornim ponašanjem pokrećemo istinske promjene', piše Milanović u svojoj čestitki.

Kaže da nas praznik obitelji i zajedništva upućuje na solidarnost prema svima kojima je naša pomoć potrebna, na toleranciju različitosti, razumijevanje i uzajamno poštivanje.

'Učinimo božićno ozračje trenutkom i mjestom koje nas otvara drugima i drugačijima, slabijima, manjinama, onima koji se boje, koji su isključeni. Budimo velikodušni nasuprot sebičnosti, približimo im se, umjesto da im se namećemo, saslušajmo ih, umjesto da se okrenemo na drugu stranu, ne osuđujmo ih, nego ih uvažimo. Samo na taj način moći ćemo izgraditi dostojanstven život svih hrvatskih građanki i građana', piše Milanović.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko kaže da je blagdan Božića poticaj vjernicima da s nadom krenu u budućnost.

'Tiha i radosna noć Božića nas ispunjava snagom istinskog humanizma i sve ljude dobre volje poziva da u vlastitom okruženju promiču mir, optimizam, solidarnost i ljubav prema bližnjem. A upravo te vrijednosti su nam potrebne u suočavanju s našim svakodnevnim političkim i ekonomskim izazovima, kao i za izgradnju Hrvatske kao zemlje blagostanja za sve njezine građane', navodi Leko.