Ludo vrijeme

Nećete vjerovati koliko je stupnjeva danas dijelilo Osijek i Slavonski Brod

02.12.2023 u 14:13

Bionic
Reading

Subotu je obilježio i jedan vremenski ekstrem. Naime, sat vremena vožnje udaljene gradove Slavonski Brod i Osijek u 13 sati je dijelila i razlika od čak 16 stupnjeva Celzijusa.

Prema podacima DHMZ-a na mjernoj postaji Osijek-Čepin u 13 sati je izmjereno 5,5 stupnjeva Celzijusa dok je u Slavonskom Brodu u isto vrijeme bilo temeratura zraka dosegnula proljetnih 21,1 stupnjeva Celzijsa. Iako dva slavonska grada dijeli oko 100 kilometara ipak je neobično da je temperaturana razlika toliko velika.

  • +11
Jugo u Kaštel Starom Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

DHMZ je za danas najavio promjenljivo vrijeme. Na zapadu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na istoku i u Dalmaciji, a ponegdje može i zagrmjeti. Prema večeri na zapadu unutrašnjosti kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u Gorskom kotaru. Vjetar slab, tek mjestimice u Slavoniji do umjeren južni i jugozapadni, u gorju i jak s olujnim udarima, u okretanju na umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu umjereno do jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. Temperatura zraka između 13 i 19 °C, u Slavoniji ponegdje i iznad 20 °C, a višem gorju te u nizinama unutrašnjosti od 2 do 7, navečer u osjetnom padu.