MILANOVIĆ PORUČIO

'Neće biti rekonstrukcije Vlade'

02.02.2014 u 17:25

Bionic
Reading

'Čistki neće biti, ovo nije Sovjetski savez', poručio je iz Dubrovnika premijer Zoran Milanović. Neće biti ni rekonstrukcije Vlade, ali bi zato trebalo biti autoceste do Dubrovnika i Pelješkog mosta

Vlada radi na povezivanju zemlje već godinu i pol dana, kaže premijer.

"Vjerujemo da će to biti ovdje, da će biti izgrađeno, jer nema razloga da država koja je svojim novcem izgradila skupu i kompleksnu infrastrukturu, tunele, mostove bez ijednog eura europskog novca i sada teško vraća te kredite, da ne dobije tu vrstu pomoći radi čega je i ušla u EU".

Osim u Pelješki most, Milanović vjeruje i u autocestu do krajnjeg juga pa i dalje. I dok je premijer povodom feste Sv. Vlaha boravio u Dubrovniku, visoki dužnosnici stranke u Zadru su objašnjavali što su napravili u dvije godine mandata i što će tek napraviti.

"Pripremili smo kvalitetne reformske poteze za koje smatramo da će ove godine donijeti rezultat i da će nam gospodarski rast biti u plusu jer to otvara nova radna mjesta", rekao je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

U SDP-u se osim planovima za boljitak građana, bave i pripremama za europske izbore, ali i sobom. Lavinu je pokrenuo slučaj Šegon. O mogućim smjenama u Vladi i statusu ministra Linića , Dragovan i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić bez puno riječi.

" Kako nas je premijer izabrao tako može odlučiti i da bilo tko od nas bude zamijenjen i da ode", rekla je Opačić.

Od jučer rekonstrukciju zaziva šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a danas premijer odgovara s odlučnim ne. Pri tome pitanja o čistkama smatra besmislenim.

"Ovo nije Sovjetski savez da bi govorili o čistkama. Pitanje je besmisleno. Nema nikakve priče o odnosima s bilo kim. Vlada je tim. Taj tim vodim ja. Što sam rekao prije dva dana, sam rekao. Idemo dalje raditi", zaključio je Milanović.