ČEKA SE NOVO SUĐENJE

Nećak pušten na slobodu, fatalna ujna ostaje u zatvoru

Bionic
Reading

Na ponovno suđenje za ubojstvo Domagoja Novoselnika, njegov će nećak dolaziti sa slobode dok supruga ubijenog, Slađana Novoselnik, ostaje u zatvoru

Nakon što je gotovo dvije godine proveo u zatvoru, nećak će na slobodu jer je Vrhovni sud uvažio žalbu branitelja Jadrana Franceschija koji je smatrao da od ožujka ne postoje zakonske osnove da nećak bude iza rešetaka, piše Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, Vrhovni sud je prošlog mjeseca ukinuo nepravomoćnu presudu suca Vlade Živaljića koji je u rujnu prošle godine nećaka kaznio s 10 godina zatvora, što je maksimum za maloljetnike, dok je 22 godine zatvora za poticanje na teško ubojstvo dobila njegova ujna Slađana.


Vrhovni sud je odlučio da se ponovljeno suđenje nećaku i ujni za ubojstvo Domagoja Novoselnika koji je usmrćen nožem u prsa početkom srpnja 2011. godine u svojoj kući na Hvaru, organizira pred drugim raspravnim vijećem i drugim sucem, Katijom Blaće.

Vrhovni je sud ukinuo presudu jer suci Vrhovnog suda nisu uvjereni da je Slađana Novoselnik doista poticala maloljetnog nećaka na ubojstvo. Novoselnik je za poticanje na ubojstvo osuđena na čak 22 godine zatvora, što je kazna koju je dobio Ivan Bulj za brutalno ubojstvo Anđele Bešlić.