RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALU

'Ne bježim od odgovornosti, ali ne razmišljam o ostavci'

13.01.2013 u 17:01

Bionic
Reading

'Kako bih se trebala osjećati nego loše', rekla je u razgovoru za Media servis Slavica Nikšić, ravnateljica slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb, u kojem je inspekcija Ministarstva socijalne politike utvrdila niz nepravilnosti i propusta u više slučajeva.

Javnost je posebno šokirao slučaj u kojem je zbog zanemarivanja preminula tromjesečna beba.

'Ne bježim od odgovornosti, koliko god se utvrdi moja krivnja u svemu tome ja ne bježim', rekla je Nikšić koju sutra očekuje puno posla. Naime dobit će službeno izvješće Ministarstva nakon čega bi trebala podijeliti otkaze nekim djelatnicima.

'Ja kao ravnateljica postupit ću prema tom izvješću. Sve ide prema DORH-u i dalje što bude potrebno ćemo raditi', kazal je Nikšić.

Nikšić je također rekla kako ne razmišlja o svojoj ostavci.

'Ako je nadzorom utvrđeno da sam ja mogla tu nešto promjeniti i djelovati, a propusti su napravljeni u obitelji koja je bila dvije godine pod nadzorom. Mislim kako sam ja to mogla saznati u dva mjeseca otkad sam tu'', zapitala se Nikšić te najavila da će Centar postupiti po svim naputcima izvješća.

'Djeca već i jesu u obitelji, neka su već u ustanovama, radi se o djeci iz dvije obitelji koje su bile predmet nadzora', zaključila je Nikšić.