DEMANTI

Navodi o Bačićevoj supruzi su neistiniti i zlonamjerni

02.09.2011 u 18:27

Bionic
Reading

Odvjetnički ured Šeparović, Špehar i Gavranić zatražio je objavu demantija teksta pod naslovom ‘Bačićeva supruga dobila poticaje za bespravnu sadnju vinograda' kojeg je tportal.hr prenio iz tjednika Novosti. Demanti donosimo u cijelosti

Obraćam Vam se u ime moje stranke, g. Branka Bačića, a povodom teksta nepoznatog autora, objavljenog na Vašem portalu, danas, dana 02. rujna 2011.g., pod naslovom „Bačićeva supruga dobila poticaje za „bespravnu“ sadnju vinograda“, u kojemu se iznosi niz neistina vezanih za moju stranku, pa Vas molim da sukladno Zakonu o medijima (NN 59/04), u zakonskom roku i na propisani način, objavite sljedeći ispravak objavljene informacije.

U cit. tekstu iznosi se neistina da je supruga moje stranke „dobila poticaje za bespravnu sadnju vinograda“. Nadalje, u tekstu se iznose neistine vezane za pravilnost stjecanja dionica predmetnog društva od strane malih dioničara, u vrijeme dok je „vodeći čovjek Blata d.d.“ bio g. Bačić, čime se implicira da je gđa. Željka Bačić svoje dionice stekla na „nepravilan način“.

Svi ovi navodi u cijelosti su neistiniti i zlonamjerni.

Prvenstveno, poticaje za sadnju vinograda nije dobila supruga moje stranke, gđa. Željka Bačić, već je iste poticaje, u cijelosti u skladu sa zakonom, po ispunjenju zakonskih uvjeta, dobilo trgovačko društvo Blato 1902 d.d., koje je u vlasništvu preko 200 malih dioničara, među kojima je i gđa. Željka Bačić.

Nadalje, gđa. Željka Bačić svoje je dionice u Blatu 1902 d.d. stekla u cijelosti na zakonit način, prema zakonitoj proceduri i u odnosu na nju nikakvih prigovora nadležnih državnih tijela, uključujući i Državnu reviziju, nije bilo.
Dakle, iznošenje ovakvih očigledno neistinitih tvrdnji, uvredljivog i klevetničkog sadržaja, ima za cilj isključivo naškoditi časti i ugledu moje stranke g. Branka Bačića, te su time povrijeđena njegova prava i interesi.