BAHATOST NA SUDU

Nastavljeno suđenje Zlatku Čeljuski zbog prevare

24.06.2009 u 10:12

Bionic
Reading

U utorak je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 54-godišnjem Zlatku Čeljuski, suprugu voditeljice HTV-ovog 'Dnevnika'

Suprug poznate HTV-ove voditeljice kojeg se tereti da je s krivotvorenim ispravama na ime Benjamina Brkljače nabavio originalni zemljišnoknjižni izvadak za njegovo zemljište u Diklu, nakon čega je zemlju prodao za 100 tisuća eura, u Zadru se pojavio u pratnji sina i svojih odvjetnika Čede Prodanovića i Slavena Dmitrovića.

'Ne bih ti ženu dotaknuo ni štapom', bešćutno je Čeljuska komentirao primjedbu oštećenika Joze Goluba o bolesnoj ženi. Golub je, naime, na suđenju Zlatku Čeljuski, koje je nastavljeno nakon dvije godine, morao ponovno svjedočiti o tom slučaju. Na pitanje o svojoj sadašnjoj obiteljskoj situaciji kazao je da je zbog stresa u siječnju ove godine njegova supruga završila u bolnici zbog karcinoma na mozgu te da je nepokretna i da ne vidi. Zbog toga je Golub i prozvao Zlatka Čeljusku.

Štoviše, Jozo Golub je rekao da svaki put iznova, kada gleda HTV-ov 'Dnevnik' koji vodi Čeljuskina supruga Tončica, proživljava dramu. 'Više bih volio da policija nije pronašla čovjeka koji nas je prevario. Mi bismo gubitak tog novca preboljeli za mjesec-dva, a ovako cijeli slučaj iznova proživljavamo', istaknuo je oštećeni švicarski Hrvat.

Za razliku od prepoznavanja u zadarskoj policiji nakon Čeljuskina uhićenja u siječnju 2006. godine, kada ni Jozo Golub ni njegova supruga nisu uspjeli prepoznati Zlatka Čeljusku, jučer je oštećenik na pitanje drugog branitelja Čede Prodanovića kazao da je '100 posto siguran da je Čeljuska bio taj od kojeg je svojedobno kupio zemljište i kojem je u gotovini isplatio 100.000 eura'.

'Siguran sam da je to osoba s kojom sam se našao u Zadru. Na zadnjoj raspravi prepoznao sam ga po hodu, visini i po obrvama', kazao je svjedok Jozo Golub, koji to što optuženog Zlatka Čeljusku nije prepoznao u policiji obrazložio time što je on od njihova susreta promijenio odjeću i frizuru.

Inače, na zahtjev branitelja sutkinja Ana Zrilić pozvala je osmero svjedoka, među kojima je i Tončica Čeljuska, da ponovno svjedoče u rujnu. Tada će svjedočiti još nekoliko bankovnih službenika koji bi optuženom Zlatku Čeljuski trebali dati alibi da je taj dan proveo u Zagrebu, piše Večernji list.