OKO OTOKA PALAGRUŽA

Nastavlja se potraga za nestalim hrvatskim pomorcem

08.07.2012 u 13:14

Bionic
Reading

Potraga za hrvatskim pomorcem koji je nestao u petak s trgovačkog broda „Gallia“ nastavlja se, a u potragu je danas isplovio i brod Obalne straže „Andrija Mohorovičić“, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U potragu je uključena i Obalna straža Italije koja područje svoje odgovornosti također pretražuje brodovima i zrakoplovima.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC) vijest o nestalom pomorcu B.K. (1966.) primila je u petak oko 13,40 sati od MRCC u Rimu.

U petak u popodnevnim satima područje jugozapadno od Palagruže preletjela su u dva navrata zrakoplovi Obalne straže, a traganje je na isti način nastavljeno i u subotu do večeri.

Brod „Gallia“ liberijske zastave koji je isplovio iz ciparske luke Limassol prema Trstu bio je na poziciji traganja do jučer do 21 sat kada je nastavio putovanje prema Trstu.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka obavještava sve brodove koji plove navedenim područjem na pojačano motrenje a putem Obalnih radio postaja svakih sat vremena odašilje se poruka hitnosti i upozorenje o potrazi, kaže se u priopćenju.