IZBAČENI IZ HDZ-A

Nasilnici koji su pretukli 18-godišnjaka u pritvoru

15.12.2010 u 20:50

Bionic
Reading

Trojici 26-godišnjaka iz Karlovca, bivšim HDZ-ovcima Vladimiru Vogrincu, Danijelu Trupkoviću i Željku Goršiću koji su prije četiri dana fizički napali 18-godišnjeg mladića, a večeras privedeni u Istražni centar karlovačkog Županijskog suda, sudac Ivan Perković nakon saslušanja odredio je 48-satni pritvor

Od glasnogovornice suda Alenke Laptalo se doznaje da su se pred istražnim sucem branili šutnjom. Trojica su osumnjičena za kaznena djela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških ozljeda, a jedan od njih osumnjičen i za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Oni su u subotu u jednom karlovačkom kafiću fizički napali Marka Jovkovića

Danas je policija izvijestila da je 'u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđena i osnovana sumnja na kaznena djela - 'nasilničko ponašanje' i 'pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda' te je u skladu s tim protiv trojice mladića podignuta i kaznena prijava. Policija je prvotno izvijestila da su ta trojica pod utjecajem alkohola bez povoda u ugostiteljskom objektu fizički napala 18-godišnjaka iz Karlovca te mu nanijela lake ozljede, što je okvalificirano kao prekršaj, a ne kazneno djelo. Jučer, u tijeku prvog dijela kriminalističkog istraživanja, priopćeno je da su zbog remećenja javnog reda i mira trojica prijavljena prekršajno, a jedan i kazneno za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Riječ o vozaču s kojim je jedan od napadača u automobilu htio napustiti ugostiteljski objekt. Upravljajući tim automobilom otvorenim suvozačevim vratima srušio je na tlo 20-godišnjeg mladića i 29-godišnju djevojku koji su ih sprječavali da odu te im vozilom prešao preko nogu, nanio im lake ozljede i pritom oštetio parkirani automobil.

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas u bolnici ozlijeđenog Jovkovića te njemu i roditeljima kazala da se takvo nasilničko ponašanje neće nikomu dopustiti.

Župan Ivan Vučić (HDZ) i gradonačelnik Damir Jelić (HDZ), koji su bili s Kosor u pratnji, kazali su novinarima da su Vogrinc i Trupković zbog napada brisani iz članstva HDZ-a. Vučić je istaknuo kako se nada da će Trupković vratiti stranci mandat u Županijskoj skupštini, no 'ako to i ne učini, stranka će mu ga oduzeti'. Po skupštinskom statutu stranka na to ima pravo jer to nije njegov izvorni, već zamjenski mandat, objasnio je župan Vučić.