SEBI PUCAO U GLAVU

Napadač ustrijelio trojicu na fakultetu u Grčkoj

10.04.2009 u 11:58

Bionic
Reading

Grčki student ustrijelio je kolegu i još dva prolaznika prije nego je okrenuo pištolj prema sebi. Napadač je od posljednica ranjavanja preminuo u bolnici pola sata nakon ranjavanja.Ranjeni student zadobio je ozljede opasne po život, dok su dva slučajna prolaznika samo lakše povrijeđena

Pucnjava se dogodila na jednom fakultetu u siromašnom predgrađu Atene. Pucanjave u školama su iznimna rijetkost u Grčkoj, pa je ovaj slučaj šokirao cijelu zemlju, javlja BBC. Student za kojega se smatra da je imao oko 20 godina ušetao se na fakultet u petak ujutro s dva pištolja, izjavili su očevici grčkoj televiziji.

Krenuo je prema učionicama, ali kada se popeo stepenicema ispalio je tri hica u 19-godišnjeg studenta koji se kretao prema njemu. 'Napadač se potom okrenuo i napustio školu, ali se sukobio s dva radnika iz obližnje tvornice', rekao je očevidac. Muškarac je zapucao na njih, prešao cestu i zatim pucao sebi u glavu.

'Napadač se nalazi u vrlo ozbiljnom stanju, s ozljedama opasnima po život. Ima ranu na glavi, spremaju ga za operaciju', rekao je grčki ministar zdravstva Panayotis Efstathiou za agenciju AP. Napadač je nedugo nakon te izjave preminuo.

'Mladić koji je također teško ranjen star je oko 18 ili 19 godina, dok druga dvojica, koja su stara oko 30 godina, nisu ozbiljnije ozlijeđena', dodao je on.

Napadač je studirao automobilsku elektroniku na fakultetu koji nudi stručno obrazovanje nezaposlenima. Kolege s fakulteta opisuju ga kao introvertiranu osobu koja je rijetko komunicirala s bilo kim. Policija tvrdi da se radi o imigrantu iz gruzijske pokrajine Abhazije. On je ostavio poruku u kojoj kolege optužuje da su ga maltretirali. 'Ostavio je poruku u kojoj navodi da više nije mogao izdržati. Izgleda da je motiv bila osveta', izjavio je glasnogovornik grčke policije.