napad čekićem

Napadač supruga Nancy Pelosi osuđen na 30 godina zatvora

18.05.2024 u 11:06

Bionic
Reading

Nešto više od 18 mjeseci otkako je suprug Nancy Pelosi, bivše demokratske predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa, Paul Pelosi napadnut čekićem u svom domu u San Franciscu, počinitelj je osuđen na 30 godina zatvora

Sudac u San Franciscu izrekao je kaznu u petak, izvijestili su američki mediji. Tužitelj je tražio 40 godina.

Napadača Paula Pelosija porota je već proglasila krivim u studenom za pokušaj otmice javnog službenika i napad na člana uže obitelji javnog službenika. Napad je izazvao bijes i pokrenuo raspravu o politički motiviranom nasilju.

Paul Pelosi, koji sada ima 84 godine, napadnut je i teško ozlijeđen u kući Pelosijevih u San Franciscu krajem 2022. godine, nekoliko dana prije izbora za američki Kongres. Nakon napada morao je na operaciju zbog frakture lubanje i teških ozljeda desne ruke i obiju šaka.

Američki mediji otkrili su nedugo nakon zločina da se muškarac zanimao za razne teorije zavjere i laži koje je na internetu promovirao bivši američki predsjednik Donald Trump o navodnoj prevari na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Policija je tada izjavila da je počinitelj namjeravao domoći se tadašnje predsjednice Zastupničkog doma SAD-a za taokinju i „razbiti joj patele“. Htio ju je prikovati za invalidska kolica kako bi pokazao drugim članovima Kongresa da njihova „djela imaju posljedice“.

sve osim nogometa