UŽAS NA ZAGREBAČKIM ULICAMA

Napadač na Luku Ritza ponovno napada

28.10.2009 u 12:05

Bionic
Reading

Policija je uspješno riješila slučaj premlaćivanja 15-godišnjaka kojeg su u subotu kod Avenue Mallu napala i opljačkala četvorica 16-godišnjaka. Među privedenim 16-godišnjim napadačima nalazio se i J. J. koji je sudjelovao u napadu na preminulog Luku Ritza, no pušten je da se brani sa slobode

ZAGREB - Podsjetimo, 15-godišnji dječak u subotu je večernjim satima, oko 22.30 sati, sjedio pred poznatim trgovačkim centrom u Novom Zagrebu kada su mu prišla trojica mladića te ga tražila novac za cigarete, piše Jutarnji list.

Dječak je krenuo dati nasilnicima što traže, no tada ga je jedan od napadača udario, a druga dvojica su ga srušila s klupice. Privedeni J. J. je stajao sa strane i promatrao.

Napadnuti se mladić pridigao i počeo bježati, a napadači, kojima se pridružio i J. J., počeli su trčati za njime. U naguravanju su mu skinuli kožnu jaknu s mobitelom i novčanikom, dok su mu zlatni lančić strgnuli s vrata.

Daljni dječakov bijeg spriječio je J. J. koji ga je srušio na pod, da bi ga on i njegovi kolege iscipelarili. Vratili su mu jaknu i lančić, no novčanik i mobitel su zadržali.

Ozlijeđeni je mladić prevezen u KBC Zagreb gdje su mu utvrđene, srećom, samo lakše ozljede.

Tijekom policijske istrage na obavijesni je razgovor prvo doveden 16-godišnji J. J., a nakon njega i ostala trojica napadača. J. J. je odmah izveden pred općinskog suca za mladež, dok su ostali završili u istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu. Napadnuti je dječak prepoznao grupu koja ga je napala.