'ČISTOĆA' U KAMPANJI

Nakon Kolinde i Josipovića zaskočio smetlar

01.12.2014 u 11:49

Bionic
Reading

Dvoje favorita predsjedničkih izbora, aktualni šef države Ivo Josipović i HDZ-ova izazivačica iz pretkampanje Kolinda Grabar Kitarović odaslali su nam sliku s gotovo identičnim slučajnim prolaznikom – radnikom zagrebačke Čistoće koji ih susreće u centru Zagreba i počasti lijepim riječima, a o tome nas uredno izvijeste u središnjim informativnim emisijama nacionalnih TV kuća

'Susreli smo se i na prošlim predsjedničkim izborima i ja sam vam mjesec dana prije rezultata rekao da ćete biti predsjednik i bili ste predsjednik. I, vidite, opet se susrećemo', podsjetio je u nedjelju na te svoje proročanske riječi Ivu Josipovića radnik Čistoće pri srdačnom susretu na Jelačić placu.

'Super. Hvala vam i svako dobro', odgovorio je nasmiješeni Josipović pruživši ruku ljubaznom čistaču.

TV kamere koje su se 'slučajno zatekle' u Gajevoj snimile su i drugi srdačni susret radnika Čistoće i, ovoga puta, predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović. Naime, vraćajući se s nedjeljne kave na zagrebačkoj špici, Kolindu Grabar Kitarović i bivšu pravašicu Ružu Tomašić također je prije tri tjedna zaustavio čistač prolazeći Gajevom na svojim smetlarskim kolicima.

'Dobar dan! Mogu vam samo reći da vas je prekrasno vidjeti zajedno. Eto, to je moje mišljenje', rekao je radnik Čistoće. Kolinda Grabar Kitarović zahvalila se na lijepim riječima, a Ruža Tomašić nadovezala na njegove riječi rekavši: 'Imate ispravno mišljenje.'

Čistačima odnosno škovacinima svojedobno je veliki kroničar Dalmacije Miljenko Smoje dao značajnu društvenu ulogu u svojem 'Velom mistu', gdje je gradonačelnik Vicko, kojeg su zvali šjor načelnik imao poseban odnos sa svojim škovacinom Jozom, kojeg je zvao Vaša Visosti. Rado mu je pomagao i stalno davao do znanja koliko je njegova škovacinska uloga važna za funkcioniranje grada Splita. Bio je to načelnik koji je držao do malih ljudi, a od takvog političara današnji bi imali štošta za naučiti.