POLICIJA NA TERENU

Klizište prijeti mjestu kod Petrinje, gradonačelnik pozvao na blokadu cesta da se riješi uzrok problema

16.03.2018 u 12:52

Bionic
Reading

Nakon klizišta u Hrvatskoj Kostajnici u kojem je stradalo nekoliko obiteljskih kuća, za svoje domove sada strahuju i stanovnici mjesta u blizini Petrinje. U mjestu Prnjavor Čutnićki, naime, tijekom noći došlo je do napuknuća i pomicanja brda iznad kuća

Zasad kuće nisu ugrožene, ali stanovnici kažu su se pukotine povećale te da su čuli zvukove pomicanja. Policija je izašla na očevid. Članovi Stožera Civile zaštite Grada Petrinje predvođeni gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem i pročelnikom područnog ureda državne uprave za zaštitu i spašavanje Sisak Željkom Prpićem obišli su klizište, javlja Jutarnji list.

  • +10
Prnjavor Čuntićki: Tijekom noći došlo je do napuknuća i pomicanja brda iznad kuća Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Dumbović je najavio da će tražiti da se Vlada i Sabor uključe u rješavanje problema te je upozorio na nekontroliranu sječu šuma na Banovini .

'Odvukli su sa Zrinske, Hrastovačke i Trgovske gore milijune kubika drvne mase, osakatili su prirodu, ostavili iza sebe pustoš. I sada se pojavljuju odroni, klizišta… Pitam tko dopušta čistu sječu šuma, devastaciju prostora, na to pitanje bi trebale odgovoriti Hrvatske šume i Hrvatska vlada. Siguran da u toj mletačkoj sječi šuma ima kriminala', rekao je Dumbović i najavio:

'Ja ću pozvati na građanski neposluh i blokadu cesta svima onima koji ovdje tako drastično sijeku šume i odvoze drvnu masu i basnoslovno zarađuju, a nama ostavljaju ovakve probleme.

Problemi i u Gospiću

Poplave stvaraju probleme i na gospićkome području. HGSS Stanica Gospić napravila je izviđanje poplavljenog Kosinja te je objavila snimku iz zraka tog područja.

  • +5
Klizište u Hrvatskoj Kostajnici Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL