IGRA SVJETLA

Nakon Hendrixova, Bandić za 3,5 milijuna kuna osvjetljava i Savski most

05.06.2018 u 19:46

Bionic
Reading

Grad Zagreb raspisao je natječaj za postavljanje javne i dekorativne rasvjete na Savskom mostu procijenjene nabavne vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Radovi bi, ne bude li žalbi i prolongiranja rokova, u idealnim uvjetima trebali biti završeni najesen

'Ostalih sedam mostova obnavljat ćemo svaka tri mjeseca i za dvije godine svi zagrebački mostovi bit će osvijetljeni', kazao je prije godinu dana Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nakon što je u promet pustio rasvjetu na željezničkom mostu.

Hendrixov most, kako ga zovu mlađe generacije zbog grafita koji je godinama stajao na njemu, zasjao je prošlog lipnja onako kako je to malo tko mogao zamisliti. I reakcije su bile podijeljene: za jedne je to bio vrhunac kiča u koji je ulupano pet milijuna kuna, a za druge još jedan gradonačelnikov vizionarski pothvat.

Godinu kasnije Zagreb je raspisao natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna za postavljanje javne i dekorativne rasvjete na pješačkom Savskom mostu. Kao i za tzv. Hendrixov most, radit će se po projektu koji je izradila tvrtka Deana Skire, a on predviđa uklanjanje postojećih rasvjetnih stupova i postavljanje kontinuirane led rasvjete s vanjske i unutarnje strane mosta.

  • +22
Zagrebački mostovi vape za obnovom

Za osvjetljenje šetnice na mostu postavit će se 310 led rasvjetnih tijela, dok će na bočnoj strani biti njih 288. Rok za dostavu ponuda je 19. lipnja, a rok za završetak posla 90 dana od početka izvršenja ugovora. U idealnim uvjetima to bi značilo da bi radovi mogli biti završeni u jesen ove godine.

Savski most ušminkan je u travnju prošle godine, postavljene su klupe i žardinijere s cvijećem te je presvučen novim asfaltom, ali i dalje su ostale metalne zakrpe kao podsjetnik na rupe koje se nalaze ispod njih cijelom njegovom dužinom.