DVA DANA PRIJE IZBORA

Hendrixov most u Zagrebu zasjao u novom ruhu

01.06.2017 u 23:51

Bionic
Reading

Uz hitove Jimija Hendrixa sinoć je uključena dekorativna rasvjeta na zagrebačkom željezničkom mostu, poznatijem kao Hendrixov most

Most je godinama krasio grafit posvećen jednom od najboljih svjetskih gitarista, a kada je prilikom obnavljanja prefarban, nije dugo trebalo čekati da bude ponovno ispisan. Novu rasvjetu dobio je u godini 50. obljetnice Hendrixova prvog albuma, ali i dva dana prije lokalnih izbora na kojima aktualni gradonačelnik Milan Bandić ima, prema posljednjim anketama, malu prednost ispred Anke Mrak Taritaš.

Uređenje mosta, prema Bandićevim riječima, stajalo je oko pet milijuna kuna, a zasluge za novi vizualni identitet  pripadaju Deanu Skiri.

Hendrixov most Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Ostalih sedam mostova obnavljat ćemo svaka tri mjeseca i kroz dvije godine svi zagrebački mostovi bit će osvijetljeni', najavio je Bandić dodavši kako će Zagreb u budućnosti po tome biti prepoznatljiv.

Slučajno ili ne, gradonačelnik je poželio da mostom prođe vlak kad se rasvjeta upali kako bi se doživio puni efekt i to se uistinu dogodilo. Doduše, ne odmah. Paljenje rasvjete kreće na 2:44, a vlak prolazi na 6:25.