propao plan

Nakon fijaska s opozivom premijera HDZ poziva Penavu na ostavku: Koja blamaža udružene oporbe

03.03.2023 u 13:29

Bionic
Reading

Današnji prijedlog za opoziv podnijela su 33 oporbena zastupnika, no inicijator svega je Domovinski pokret, a iz HDZ-a se sada pitaju: Hoće li nominalni šef DP-a podnijeti ostavku nakon što je, neuspješno paktirajući s regresivnom ljevicom, ovako osramotio i sebe i svoju stranku?

Saborski zastupnici odbacili su oporbeni prijedlog opoziva premijera Andreja Plenkovića. Samom glasanju prethodila je kratkotrajna rasprava u kojoj su pale i neke teške riječi.

Zbog silnih zlouporaba povrede Poslovnika koje su uslijedile nakon Reinerovog izlaganja, šef Sabora Gordan Jandroković dijelio je opomene gotovo jednu za drugom. Uslijedilo je glasanje. Za opoziv je glasalo 56 zastupnika, jedan je bio suzdržan i 77 ih je bilo protiv. Drugim riječima, očekivano, oporbeni prijedlog da se premijeru Plenkoviću izglasa nepovjerenje nije prošao.

Podsjetimo, prijedlog za opoziv podnijela su 33 oporbena zastupnika, no inicijator svega je Domovinski pokret. Ta je stranka, s drugim oporbenima, tijekom rasprave prozvala Plenkovića za brojne afere: Janaf, Inu, SMS, ali i za zatvaranje sisačke rafinerije te izostanak obnove i zdravstvene reforme.

  • +22
Saborski zastupnici traže opoziv premijera Plenkovića Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

O rezultatu glasanja iz HDZ-a su se oglasili na Facebooku.

'Koja blamaža udružene oporbe, koji fijasko Penave, Benčić & Grbina! Čak 18 oporbenih zastupnika otkazalo im je poslušnost, odbilo sudjelovati u politikantskom igrokazu o 'opozivu' premijera Andreja Plenkovića. Hoće li nominalni šef DP-a podnijeti ostavku nakon što je, neuspješno paktirajući s regresivnom ljevicom, ovako osramotio i sebe i svoju stranku? Naša #VladaRH nastavlja raditi posao za koji je dobila povjerenje građana', stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.