ukupno 132

Nakon 12 dana jedna novooboljela osoba od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

21.05.2020 u 11:48

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, što je prvi slučaj zaraze nakon 12 dana, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite i upozorio kako ovaj slučaj pokazuje da opasnost još nije prošla

Od jučerašnjih 167 testiranih uzoraka jedan je bio pozitivan, a riječ je o osobi iz mjesta Gat, koja je već bila u samoizolaciji, pa je minimalna mogućnost širenja zaraze s tog mjesta, priopćili su iz županijskog Stožera.

Stožer je ocijenio kako mogu biti zadovoljni ukupnim kretanjem epidemiološke situacije na području Županije, ali da se ne smije zaboraviti niti zanemariti činjenicu da je koronavirus i dalje prisutan na našem području, što potvrđuje i jučerašnje utvrđivanje novopozitivne osobe u Gatu.

Ukupna kretanja daju nam nadu da se zaista bližimo toliko željenom statusu „korona free“ županije, no još uvijek imamo 14 oboljelih i 11 osoba u samoizolaciji, kažu iz Stožera.

Nakon popuštanja mjera omogućeno je kretanje naših građana na području cijele Hrvatske, povratak iz inozemstva, dolazak stranaca, tranzit ljudi i robe je opet povećan, a sve to znači da ne možemo reći da je opasnost od širenja bolesti iza nas, ocijenio je načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović. Upozorio je da 'širenje koronavirusa na području Slavonskog Broda treba biti upozorenje svim građanima Hrvatske da se miran život u trenutku može promijeniti'.

U osječko-baranjskom Stožeru CZ podsjećaju da su u epidemiji koronavirusa do sada oboljele ukupno 132 osobe, od kojih je 110 izliječeno, a osam je umrlo. Na liječenju u osječkom KBC-u trenutno su hospitalizirana dva pacijenta, a na kućnom liječenju nalazi se 12 oboljelih, u samoizolaciji se nalazi 11 osoba, odnosno tri manje nego dan ranije, izvijestio je županijski Stožer CZ.