PLOVEĆI DIVOVI

Najveći kruzeri u posjetu Splitu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 02.07.2012 18:31
  • Objavljeno 02.07.2012 u 17:25
Celebrity cruise ship kruzer

Celebrity cruise ship kruzer

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

U posljednja dva tjedna dva identična megakruzera kompanije Celebritiy Cruises dužine po 318 metara usidrila su se u splitskom akvatoriju
Leo Nikolić

Leo Nikolić

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Prije dva tjedna to je bio kruzer Solstice, a danas je Split posjetio kruzer-blizanac Silhouette. Solstice je bio prvi od četiri ista takva broda duljine po 318 metara i nosivosti 122 tisuće tona. Brod-blizanac Silhouette je građen, kao i prethodna tri, u njemačkom brodogradilištu u Papenburgu i na kružnim putovanjima je od prošle godine. Na brodovima navedene klase boravi gotovo tri tisuće turista i toliko ih je danas posjetilo Split i okolicu.

Zbog veličine i gaza od 8,5 metara, naravno, Solstice i Silhouette sidre se ispred gradske luke u Bračkom kanalu, a gosti u luku dolaze malim tenderima kapaciteta do 150 putnika. U sljedećih nekoliko tjedana, Solstice i Silhouette će posjetiti Split još nekoliko puta na kružnim putovanjima, a uz polaznu luku u Veneciji, brodovi posjećuju još Siciliju, neke grčke otoke i, naravno, Dubrovnik.

Unatoč ekstremno vrućem vremenu, veliki broj gostiju se svejedno odlučio na brojne izlete, od Trogira, NP Krka, pa do posjeta Dioklecijanovoj palači Splitu. Kako izgledaju ta dva ploveća diva veličine kao dva nogometna stadiona, koja su posebno dojmljiva kada se plovi oko njih na sidru, pogledajte na našim snimkama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!