JOKIĆ O REFORMI

'Najokrutnije je kada ujutro dobijete vijest da se vaš trud ne isplati'

23.01.2016 u 16:46

Bionic
Reading

Nakon što je jučer u prvoj verziji sporazuma o suradnji Domoljubne koalicije i Mosta objavljeno da se zaustavlja rad na kurikularnoj reformi, saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je da je to pogreška i da se reforma školstva nastavlja, a ubrzo je objavljen radni dokument reforme jer žele omogućiti stručnoj javnosti, medijima i svim zainteresiranim građanima uvid i u ovu etapu u procesu izrade kurikularnih dokumenata.

'Prijedlozi ovih kurikularnih dokumenata predstavljaju radne verzije u koje još nisu u cjelosti ugrađene primjedbe konzultanata, budući da konzultacijski proces, u skladu s planom Cjelovite kurikularne reforme, završava 31. siječnja 2016. Nakon završetka konzultacijskog procesa, svim dokumentima predstoji konačna redaktura, lektura i grafičko uređivanje, nakon čega će prijedlozi kurikularnih dokumenata biti upućeni u stručnu raspravu', navode na stranici na kojoj su radne verzije šest kurikularnih dokumenata: prijedloga Jezično-komunikacijskog područja kurikuluma, prijedloga kurikuluma međupredmetne teme Učiti kako učiti i prijedloga kurikuluma međupredmetne teme Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije, prijedloga predmetnog kurikuluma za Povijest, prijedloga predmetnog kurikuluma za Biologiju i prijedloga predmetnog kurikuluma za Informatiku.

U petak se zbog najave ukidanja, potom i demantija, oglasio Boris Jokić, voditelj reforme kurikuluma.

'Zbilja je najokrutnije kada ujutro dobijete vijest da netko kaže 'vaš trud se ne isplati, mi njega obustavljamo'. Prošla su vremena kada se osudilo bez suđenja. Dopustite ljudima da pokažu što su napravili. Svim ljudima koji su radili na ovoj reformi ja jedino mogu reći hvala', rekao je Jokić za N1

Na pitanje misli li da će imati podršku u novom ministru, Predragu Šustaru kazao je da ga sobno ne zna. 'Ja sam optimističan za Hrvatsku. U lijevom, desnom, vjerskom, bilo kojem aspektu postoje pozitivne strane u ovom društvu. I one su u ovoj reformi - siguran sam da ćemo uspjeti', rekao je.