SUBJEKTIVNI NASLOV

Najbolji snježni leveli (i igre) u gamingu - ikad

14.01.2013 u 12:22

Bionic
Reading

Kako postići maksimum užitka ovih snijegom zakrcanih dana bez da dotaknete taj bijeli užas? Pitajte Gamereport!

Snijeg. Nije li divan kada ga gledate kroz prozor. Kada ritmično pada na već lagano zabijeljena stabla, a vi s druge strane prostora sjedite i uživate u prizoru. I onda vas pozovu da nekamo morate ići, pa izađete u pola metra snijega dok vam prokleta stvar ulazi u oči. S obzirom da je vani ispod ništice dok načelni koncenzus oko funkcionalnosti prometa također kotira oko tog broja, Gamereport je pokleknuo i podlegao ugođaju. Kao što i sam naslov nalaže, skuhali smo kakao, sjeli se i izmozgali pet (po nama) najboljih zimskih levela i igara koji će upotpuniti ovu havariju koju gledamo kroz prozor (dobro, barem mi u kontinentalnom dijelu Lijepe Naše).

 

5.

Star Wars: Shadows of The Empire – Hoth

Ok, u to doba kada smo gledali prave početke akcijskih pucačina, jurcanje po Hothu kombinirano sa ikoničkom Star Wars glazbom dovoljno je bilo da se kompletno uživite u čitavu stvar. Pod ovim mislimo doslovce padanje sa kauča u trenu kada žustro naginjete na stranu u pokušaju „ekstra skretanja“ oko noge AT AT walkera. Razlog zbog čega ovu igru spominjemo u top listi je višestruki. Kao prvo, radi se o fantastičnoj Star Wars adaptaciji za Nintendo 64 zbog koje je autor ovih redaka doslovce posuđivao konzolu iz videoteke kako bi ju igrao. Da, videoteke!

 

NAJNAPETIJE!

 

4.

Modern Warfare 2 - Cliff Hanger misija

Jedna od rijetkih stealth misija u Modern Warfareu 2 demonstrira zapravo koliko možete postići sa malo snalažljivosti, sukobljavanja sa bijelom smrću (pogotovo onim padom s litice) i zapanjujućom količinom šuljanja. Iskreno, osim činjenice da je čitava stvar dobro osmišljena, lijepo realizirana i producirana sa milijunima dolara dobivenima od prošlog Call of Dutya, ovaj level je kompletno zavijen u snijeg i fantastično zabavan. Vidjeti bilo što nižeg standarda od ovog bila bi uvreda mom novčaniku. Pa nisam ovdje da opraštam Activisionu, za boga miloga.

 

Stari moj, mislim da sam trebao obuć' deblje štrample za ovu misiju...

 

3.

Lost Planet

Ovo ste očekivali istog trena kada ste pročitali naslov. Priznajte. Igra koja je od početka do kraja zavijena snijegom akcijski je naslov koji, istina bog, je jedna od uspješnijih Capcomovih franšiza nove škole. Ono što je uspio je skupiti veliki fanbase, polučiti nekoliko nastavaka, te razgaliti sve ljubitelje zime i sumanutih pucačina.  Osim što gamere uči zimskim radostima poput mitraljiranja čudovišta u podočnjak, dizanja svega živog u zrak te rađenja snjegovića od ostataka tenka, on je i vrlo ekološki osviješten. Naime, ledena planeta E.D.N. III ovakva je postala zbog zagađenja i efekta staklenika. Prestanite verglat sa ujakovim Wartburzima ili će vam se desiti isto!

 

EDN 3...povedite đecu i psa

2.

The Elder Scrolls: Skyrim

Stavili bismo Skyrim na više mjesto od prvog, ali dobili smo strijelom u koljeno (smijeh). Realno gledano, ova igra je doslovce do grla zatrpana u snijeg. Najtoplije regije ove sjeverne pokrajine su tundre kombinirane s močvarama, a čim malo krenete „prema gore“, snijeg postane jedna od glavnih tematika igre. Pored zmajeva, razumije se. Dodamo li tome opciju za uganuće zgloba zbog sklizavice ili otpadanje prstiju zbog ozeblina dobiti ćemo jednu od najsnježnijih (postoji li ta riječ) igara ikad. A da se ne radi o standardnim zimskim olimpijskim igrama. Mislim, koga zanimaju skijaši kada imate FUS RO DAAAAH!

 

Prvi dio

 

Drugi dio

 

 

1.

Ski Free

Znaš što, Skyrim? J*** se! Pravi kralj zimskih igara ikad bio je i ostao Ski Free. Pa što ako se radi o naslovu koja je doslovno sveden na spuštanje niz padinu do trena kada vas pojede jeti. Dajte samo zamislite na što bi ličilo da se radi o pravoj stazi. Jeti bi tamo vjerojatno bio kontrolor ski passa. „Spuštate se čitav dan? Karte na pregled, molim! Dajte da provjerim vašu propusnicu! Gospodine to vam je samo za u jednom smje...NJAM!“ Jeti iz Ski Freea u ostalim godišnjim dobima radi kao kontrolor ZETa na potezu Maribor-Stenjevec, pa molimo čitatelje Gamereporta da tamo cvikaju karte. Naime, stalo nam je do čitatelja i ne želimo da završavaju u probavnom sustavu pikseliziranih relikvija kriptozoologije prošlog stoljeća.

 

Jadni jeti... :(