ISKRA REVOLUCIJE SE ŠIRI

Najavljeni prosvjedi i u Crnoj Gori

14.02.2014 u 12:57

Bionic
Reading

U Podgorici će u subotu biti održan prosvjed građana koji organizira Facebook grupa 'Protesti u Crnoj Gori', prenosi Anadolu Agency

Prosvjednici će tražiti ostavku Vlade Crne Gore i izlazak svih zastupnika iz crnogorskog parlamenta.

Ovaj će prosvjed također biti prosvjed podrške ljudima koji su Bosni i Hercegovini protestirali protiv vlasti prethodnih dana.

Centru sigurnosti Podgorica nije prijavljeno javno okupljanje, odnosno protest grupe građana za subotu, 15. veljače 2014., priopćeno je iz Uprave policije.

Na društvenoj mreži Facebook postoji nekoliko grupa koje tvrde da se samo radikalnim mjerama može doći do poboljšanja sveukupnog stanja u Crnoj Gori.

'Plan je ovakav: okupljanje u 12,30 u parku kod spomenika preko puta Skupštine. U 13 sati blokiramo promet na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog. Prvo ispred Skupštine, a onda idemo ispred Vlade. Ako nas bude dovoljan broj, krećemo u daljnje akcije, blokada ostalih prometnica i pozivanje naroda da nam sa pridruži. Ponesite transparente, zviždaljke i ostalu opremu! Cilj je da paraliziramo grad i skrenemo pažnju svih nas da bi se protesti nastavili i širili. Zahtjevi su: ostavka lopovske vlasti i izlazak svih zastupnika iz parlamenta', piše na spomenutoj Facebook stranici.