KAŠTELANSKO ZALEĐE

Nagibni vlak naletio na auto, dvoje ozlijeđenih

01.09.2009 u 12:26

Bionic
Reading

Dvije su osobe ozlijeđene u naletu nagibnog vlaka na automobil na pružnom prijelazu Primorski dolac, u mjestu Stojaci. Supružnici Ana i Dinko Žunić teško su ozlijeđeni, ali im životi nisu u opasnosti

SPLIT - Oni su osobnim automobilom ford escort prelazili prugu preko obilježenog pružnog prijelaza, ali je Dinko Žunić krivo procijenio brzinu približavanja vlaka, te je vlak zahvatio automobil i odbacio ga van pruge. Nesreća se dogodila oko 11.30 sati, piše Večernji list.

Supružnici žive u Splitu, no išli su u Primorski dolac odakle su podrijetlom. Prvi im je u pomoć priskočio susjed Mate Stojak čija se kuća nalazi 100 tinjak metara od mjesta nesreće.

'Čuo sam kako vlak trubi, a nekoliko sekundi kasnije i udarac. Izletio sam iz kuće s telefonom u ruci, pozvao pomoć. Kad sam došao do njih izgledali su prilično dobro, rekao sam im da se ne miču, da će sve biti u redu. Donio sam im vode i zaštitio ih od sunca i čekao s njima dolazak pomoći', rekao je Mate Stojak.

Svoj radni vijek proveo je u HŽ-u. Radio je i na tom dijelu pruge, te smatra da je pružni prijelaz propisno uređen. 'Postoji Andrijin križ i znak stop, preglednost pruge je dobra, no nesreće se ovdje ipak događaju, na ovom i susjednom prijelazu. Da ima novaca sve bi se moglo još bolje riješiti', smatra Stojak.

Putnici iz nagibnog vlaka, njih 40-ak, autobusom prevezeni do Perkovića odakle će nastaviti putovanje za Zagreb.