TRAGEDIJA POLJSKOG AUTOBUSA

Načelnik varaždinske policije: Jedan vozač je poginuo. Još nismo utvrdili tko je drugi

06.08.2022 u 19:45

Bionic
Reading

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić otkrio je još novih detalja o strašnoj nesreći poljskog autobusa u kojoj je poginulo 12, a ozlijeđeno 32 osobe

Gostujući u emisiji RTL Danas, Benčić je otkrio detalje rezultata očevida.

'Nakon provedenog očevida utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste, da je preko zaustavne trake sišao na zelenu travnatu površinu i udario u odbojnu ogradu te sletio u jarak. Očevidom je utvrđeno da je vozač jedan od preminulih putnika u prometnoj nesreći', rekao je Benčić i dodao da još nisu utvrdili tko je drugi vozač.

Davor Božinović o nsreći Izvor: Cropix / Autor: Željko Hajdinjak/CROPIX

'Imamo 32 ljudi hospitaliziranih s ozbiljnim povredama. S nekim ljudima smo uspjeli razgovarati, s drugima nismo zbog zdravstvenog stanja. Ono što smo utvrdili da je većina putnika spavala. U ovom trenutku je teško, zbog traume i šoka, dobiti suvislu informaciju dok se ne slegnu njihovi dojmovi, dok ne ozdrave i budu spremni za konkretnije izjave. U svakom slučaju ćemo izvijestiti preko MVEP-a Poljsku i one će zasigurno poduzeti određene radnje. Tahograf će biti izuzet uz sva vještačenja. To će pokazati poštuje li se radno vrijeme radnika, brzinu, korištenje odmora i druge stvari koje će vještaci moći izuzeti. Vozače kontroliraju policijski službenici s inspektorima cestovnog prometa', kazao je Benčić.

  • +30
Prometna nesreća na A4 Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Dodao je da je djelatnicima policije iskustvo bilo vrlo traumatično, te da će nekima biti pružena i psihološka pomoć.