nesreća na A4

[FOTO/VIDEO] Vlasnik autobusa iz Poljske: Autobus je bio ispravan, vozači nisu bili početnici, ne vjerujem da su mogli zaspati

06.08.2022 u 14:57

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći poljskog autobusa u subotu je život izgubilo 12 osoba, 19 je teže a 13 lakše ozlijeđeno. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima na autocesti A4 između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec

Kako piše rmf24.pl autobus je bio registriran u Poljskoj i prošao je sve propisane preglede, izvijestili su iz poljskog Ministarstva infrastrukture. Autobusom su putovale 44 osobe, uključujući šest časnih sestara, tri svećenika i dva vozača.

Izvlačenje autobusa na A4 Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić / CROPIX

'Vozilo je proizvedeno 2011. godine, registrirano je u Poljskoj i ima sve zakonom propisane preglede, tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine i vrijedio je do 13. prosinca 2022. godine', stoji u priopćenju Ministarstva infrastrukture Poljske objavljenom na Twitteru.

Autobus sa hodočasnicima krenuo je iz Varšave jučer ujutro, a Međugorje su trebali stići u ranim poslijepodnevnim satima. Bus je pripadao prijevozničkoj tvrtki Megapol iz Płońska a za portal onet.pl Jacek Antonszkiewicz, direktor Megapola potvrdio je da je autobus njihov, te da je bio tehnički ispravan.

  • +5
Izvlačenje autobusa na A4 Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

'U šoku sam, vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli zaspati tijekom vožnje', rekao je Antonszkiewicz.

  • +30
Prometna nesreća na A4 Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak