autobusna nesreća

Beroš u Zagrebu s poljskim kolegom Niedzielskim: Ako bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti kući

06.08.2022 u 18:41

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš s poljskim je ministrom u subotu obišao ozlijeđene u autobusnoj nesreći, prilikom čega je istaknuo kako će hrvatski zdravstveni sustav napraviti sve što je moguće za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika

"Željeli smo prezentirati način na koji je sustav odgovorio na ovu krizu. U ovoj bolnici smo prošli sve bolesnike koji su tu zbrinuti. Kolega kirurg je izvijestio liječnike iz Poljske o težini ozljeda i načinu zbrinjavanja, oni su za sada zadovoljni i slijedi nastavak i u drugim bolnicama", rekao je Beroš u izjavi za medije ispred KBC-a Zagreb.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Željko Puhovski

Svim žurnim službama zahvalio je na brzoj reakciji i na pruženoj pomoći.

"Dogovorili smo se za daljnje postupanje, bit ćemo u stalnom kontaktu i hrvatski zdravstveni sustav napravit će sve što je moguće u ovom trenutku za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika", poručio je Beroš.

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski izvijestio je kako je 19 ozlijeđenih osoba i dalje u teškom stanju, a ozlijeđene osobe, osim u Zagrebu zbrinute su u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu.

  • +5
Izvlačenje autobusa na A4 Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

"Naša misija se podijelila u dva dijela. Jedan dio je otišao u Varaždin i Čakovec. Tamo su liječnici koji prikupljaju medicinsku dokumentaciju. Ako to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma", rekao je Niedzielski, izrazivši zahvalnost hrvatskoj Vladi, službama i narodu na tome što su dobro zbrinuli ozlijeđene.

  • +3
Vili Beroš i Adam Niedzielski Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Također, uspostavljena je info linija za obitelji žrtava.