LJETNI ROK

Na zagrebačko Sveučilište upisano 10.270 studenata

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 23.07.2009 15:16
  • Objavljeno 23.07.2009 u 15:10
studenti prijemni ispit

studenti prijemni ispit

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Na Sveučilište u Zagrebu u ljetnom - srpanjskom upisnom roku upisano je u prvu godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija 10.270 studenata, od kojih 4074 bez plaćanja, 2693 s plaćanjem prema linearnom modelu te 2985 studenata koji će plaćati maksimalni iznos participacije u troškovima studiranja

O rezultatima ljetnog upisa na najveće hrvatsko sveučilište novinare je na današnjoj konferenciji upoznala prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom Ljiljana Pinter. Ukupno je na studije upisano 9725 redovitih studenata hrvatskih državljana, 483 izvanredna studenta te 62 studenta strana državljana.

Uz napomenu da je riječ o podatcima koji se odnose na sve sveučilišne sastavnice osim Učiteljskoga fakulteta na kojemu još danas traju upisi, a na kojemu je upisna kvota 570 studenata, Pinter je podsjetila da je na zagrebačkome Sveučilištu bilo ukupno 12.759 slobodnih mjesta za brucoše. Za ta mjesta zanimanje je pokazalo 23.815 kandidata, od kojih je 16.668 prešlo razredbeni prag, a gotovo sedam tisuća kandidata, upozorila je prorektorica, nije uspjelo dostići taj prag.

Za rujanski upis ostalo je tako 2489 slobodnih mjesta. Kad je riječ o fakultetima na kojima je ostalo slobodnih mjesta Pinter je istaknula da nema većih promjena u odnosu na prošlu godinu.

Tako je i ove godine ostalo slobodnih brucoških mjesta na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (PMF) posebice na nastavničkim smjerovima matematike i fizike, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu (KBF) te na nekim tehničkim fakultetima- Geotehničkom, Grafičkom i Metalurškom.

Za razliku od prošle godine ove je već u srpanjskom roku popunjena upisna kvota na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, ali ne i na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. U ljetnom roku su primjerice, gotovo tradicionalno, završeni upisi na Filozofskom i Arhitektonskom fakultetu.

Prijave za rujanski upisni rok u pravilu će se primati od 26. do 28. kolovoza, dok će razredbeni ispiti na sastavnicama na kojima je ostalo slobodnih mjesta biti organizirani od 2. do 7. rujna, a upisi će biti 8. rujna te, ako bude potreban i četvrti upisni rok, od 10. do 11. rujna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi