30. put u krapini

Na Zagorskom gospodarskom zboru predstavit će se više od 100 izlagača

19.07.2022 u 14:21

Bionic
Reading

Zagorski gospodarski zbor održat će se 30. put u Krapini od 8. do 10. rujna u sklopu Tjedna kajkavske kulture, a predstavit će se stotinjak izlagača, najavljeno je u utorak u Županijskoj komori na potpisivanju sporazuma o suradnji na organizaciji te gospodarske manifestacije

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Krapina sporazum o suradnji na organizaciji 30. zagorskoga gospodarskog zbora potpisali su predsjednik Županijske komore Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga, župan Željko Kolar, gradonačelnik Zoran Gregurović i direktor Radija Kaj Dragutin Gradečak.

Predsjednik Županijske komore Josip Grilec tom je prigodom istaknuo kako je svake godine, osim dviju pandemijskih, taj zbor rastao.

„U ovoj godini industrija Hrvatskog zagorja ima još više pokazati nego dosad i njezini su gotovo svi rezultati za 2021. godinu iznad očekivanja“, rekao je predsjednik Županijske komore.

U Šetalištu hrvatskoga narodnog preporoda bit će postavljeno 30-ak kućica, a kod Osnovne škole Ljudevita Gaja bit će postavljen šator za izlagače koji ne mogu izlagati na otvorenom. Očekuje se stotinjak izlagača.

„Na sajmu će izlagačima biti omogućeno da predstave svoje najbolje proizvode, a bit će predstavljeni i tradicijski umjetnički obrti“, rekao je predsjednik županijske Obrtničke komore Darko Varga.

Osim Krapinsko-zagorske županije, na sajmu e sudjelovati Koprivničko-križevačka i Međimurska županija, koja je ove godine partner Zagorskoga gospodarskog zbora.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo je kako je 2021. godina gospodarski bila jača od rekordne 2019. i da su prihodi županijskoga gospodarstva s 13,7 milijarda kuna rasli na 15,3 milijarde.

„Mi smo industrijski jaka regija, izvozno orijentirana, a pokrivenost izvoza uvozom je oko 180 posto. Napravit ćemo maksimum da Zbor bude zanimljiv, da bude promocija zagorskog gospodarstva jer imamo sjajne tvrtke i obrtnike, nagrađivane i na razini Hrvatske“, rekao je Kolar.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović istaknuo je da je Zagorski gospodarski zbor postao neizostavan dio Tjedna kajkavske kulture.

„S obzirom na to da se radi o okruglom, 30. gospodarskom zboru, imat ćemo i jednu novinu koju priprema Županijska gospodarska komora u suradnji s Turističkom zajednicom. Velike zagorske tvrtke postavit će instalacije diljem grada“, najavio je gradonačelnik Krapine.