površina od 7500 m2

Na ulazu u centar Samobora gradi se jedan od najmodernijih i najvećih parkova u državi

07.08.2023 u 15:28

Bionic
Reading

U samoborskoj gradskoj četvrti Južno naselje, na samom ulazu u centar grada, u ponedjeljak su svečano otvoreni radovi na izgradnji jednog od najmodernijih i najvećih parkova u Hrvatskoj

Radovi su vrijedni oko 1,5 milijuna eura, bit će izvedeni na građevnoj čestici površine 7500 metara četvornih, a obuhvatit će izgradnju novih pješačkih staza u duljini od 285 metara, dječjeg igrališta i fitness zone na otvorenom. Polaganjem vremenske kapsule, početak radova simbolično je označila gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

„S posebnom smo pažnjom radili na projektu jer smo željeli da park bude poseban pa će tako u središnjem dijelu biti postavljeno unikatno igralo rađeno po uzoru na samoborski Stari grad“, rekla je gradonačelnica.

Naglasila je kako se kod izrade projektne dokumentacije vodila briga o svim skupinama građana, posebice umirovljenicima te djeci s invaliditetom.

Kod projektiranja parka uključili smo djecu iz Dječjeg foruma koja su nam prezentirala svoje želje koje smo prilagodili projektu, istaknula je Škrobot.

Park će biti podijeljen na nekoliko zona: zone dječjeg igrališta, fitness i lounge zone s klupama. Uz pješačke staze bit će ugrađena nova javna LED rasvjeta.

Park će biti bogato hortikulturno uređen pomoću trajnica i cvjetnica, dok će na travnjacima biti zasađeni novi drvoredi. Izgradnjom parka, na trenutno zapuštenoj površini parka između Ulica Ivana Perkovca, Svetonedeljske i Mirnovečke, građani Samobora će dobiti dugo očekivani prostor za igru, rekreaciju, odmor i druženje svih generacija.

„Radovi kreću danas, a rok za izgradnju je 120 dana“, najavio je Luka Harandi, voditelj radova iz tvrtke Vodogradnja. Projektant projekta, koji se financira iz samoborskog gradskog proračuna, je tvrtka Triptih iz Pule, izvođač radova Vodogradnja iz Varaždina, a radove nadzire tvrtka Investinženjering iz Zagreba.