SLAVLJE U PRIPREMI

Na Ugljanu presretni zbog njihovog Gabriela, novog predsjednika Čilea: 'Sada bi mogao poslati onaj avion po mene!'

20.12.2021 u 11:07

Bionic
Reading

Ugljan slavi svog prvog predsjednika države - doduše, ne Hrvatske, već Čilea. Ljevičarski političar hrvatskih korijena Gabriel Boric postao je u nedjelju najmlađi predsjednik Čilea, a njegovi rođaci u Hrvatskoj ne skrivaju sreću

'Jako smo svi sretni! Sad je vrijeme da pošalje onaj predsjednički avion po mene što je bio i obećao kad je došao na Ugljan', smije se Zdenka Borić, rodica Gabriela Borića, piše Zadarski list.

Novinari su Zdenku zatekli kod kuće u Ugljanu, a veliku vijest iz Čilea, zbog vremenske razlike, dobila je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

'Najmanje pet poruka mi je stiglo na mobitel. Tamo je slavlje, a i mi ćemo proslaviti', najavljuje, dodajući da bi se proslava trebala dogoditi do kraja ovog ili idućeg tjedna, kada se rođak Domagoj Kombura i njena obitelj oslobode svih obveza.

>>> Pravnik, panker, pjesnik, nogometaš Hrvatskog sokola: Novi predsjednik Čilea ljevičar je naše gore list. Tko je Gabriel Boric

'Domagoj je još noćas na svom profilu objavio: „Rođo je pobijedio!', veli Zdenka koju je noć probdjela.

  • +8
Gabriel Boric Izvor: Profimedia / Autor: Felipe Figueroa/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Majka je tražila da je probudim i da pratimo rezultate na televiziji. Svi smo bili na nogama, ipak nije baš svaki dan da bi netko iz vaše obitelji mogao nešto takvo postići', govori Zdenka, čiji je pradjed Mate brat Gabrielovog pradjeda Ive.

Mate je sa svoja dva brata i sestrom ostao u Ugljanu, a Ive se sa suprugom Božicom Crnošijom, također iz Ugljana, i bratom Šimom, prije 124 godine uputio u Južnu Ameriku.