izvan rešetaka

Na slobodu nakon 22 godine izlazi ubojica Anđele Bešlić

10.04.2024 u 06:29

Bionic
Reading

Nakon 22 godine u zatvoru danas bi na slobodu trebao izaći Ivan Bulj, ubojica 17-godišnje Anđele Bešlić.

On bi, pišu 24sata, trebao napustiti zatvor otvorenog tipa u Turopolju gdje je bio nakon premještaja iz strogo čuvanog zatvora u Glini.

Mnogi se pitaju hoće li se Bulj vratiti u Sinj gdje, ako je suditi po izjavama njegovih sumještana, nije dobrodošao.

Bulj je na prijevaru u vozilo u tri sata u noći početkom ožujka 2002., ukrcao Anđelu Bešlić koja se pješice vraćala kući s koncerta te joj obećao da će je odvesti kući. Unatoč njezinu protivljenju, skrenuo s ceste i odvezao je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača.

Udarao ju je tupim predmetom kojim joj je nanio više ozljeda po glavi i drugim vitalnim dijelovima tijela. Tijelo je odvukao preko žičane ograde i bacio u nepristupačnu jamu te prekrio suhim granjem gdje je i pronađena mjesec dana kasnije.

U prvobitnoj optužnici je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu teretilo Ivana Bulja i za silovanje. Zbog promjena koje su nastale na tijelu tijekom razdoblja dok nesretna Anđela nije pronađena nije bilo dokaza za taj dio optužnog akta te je oslobođen krivnje za seksualno nasilje.

Tijelo je bilo u toliko lošem stanju da su djevojku identificirali s pomoću otiska prsta. Na Županijskom sudu u Splitu je osuđen za teško ubojstvo maloljetne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud je kaznu smanjio s 27 na 22 godine.

Tijekom izdržavanja kazne je nakon odsluženja polovine kazne više puta tražio uvjetni otpust, ali mu nikada nije odobren.