ostaje u zatvoru

Ubojici Anđele Bešlić odbijen zahtjev za uvjetnim otpustom

23.08.2023 u 09:24

Bionic
Reading

Ivan Bulj, koji je osuđen na 22 godine zbog ubojstva Anđele Bešlić 2002., neće izaći na uvjetni otpust. Odlučio je tako Visoki kazneni sud (VKS) odbivši Buljevu žalbu na odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici

Kazna od 22 godine zatvora, koja mu je pravomoćna postala 2006., istječe mu 10. travnja 2024. U ožujku ove godine njegova obitelj je tražila da ga se pusti na uvjetni otpust, a kao razlog su naveli zdravstvene probleme Bulja i njegove kćeri. Županijski sud u Velikoj Gorici je taj zahtjev odbio, na što se Bulj žalio, no žalbu mu je odbio VKS, piše Večernji list.

U obrazloženju odluke VKS-a navodi se da zdravstveno stanje zatvorenika i njegove kćeri nema takvo značenje kojim bi se opravdalo njegovo puštanje prije no što kaznu izdrži u cijelosti.

Bulj je i ranije tražio ranije puštanje na slobodu, no zahtjevi su mu također bili odbijeni.

Ivan Bulj na suđenju za ubojstvo Anđele Bešlić Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunović

Odiozno djelo za koje je osuđen, ubojstvo Anđele Bešlić (17) u ožujku 2002., šokiralo je zemlju. Djevojka se vraćala s koncerta i pješačila je državnom cestom D-1 prema svojoj kući na sinjskoj periferiji. Tristotinjak metara prije kuće presreo ju je Bulj te ju je strpao u vozilo i nakon nekog vremena ubio. Njezino tijelo je potom bacio u šikaru, gdje ga je nakon mjesec dana našao slučajni prolaznik. U to vrijeme mnogi su smatrali da je policija loše odradila istragu, a obitelj Anđele Bešlić provodila je i vlastitu istragu i potragu. U inkriminirano vrijeme Bulj je bio direktor Radio Sinja, član sinjskog HKDU-a te čovjek koji je jedno vrijeme čak bio zadužen za promidžbu Alke. Nekoliko dana prije pronalaska tijela sam se predao policiji, a u inkriminirano vrijeme špekuliralo se da se na to odlučio strahujući za vlastiti život - bojao se navodne osvete obitelji Bešlić zato što je njihova privatna istraga upućivala na njega.