drugi put odbijen

Ivan Bulj ponovno tražio obnovu postupka za ubojstvo Anđele Bešlić

19.02.2024 u 15:51

Bionic
Reading

Ivan Bulj ponovno je tražio obnovu postupka za ubojstvo Anđele Bešlić od Županijskog suda u Splitu, ali ga je sud odbio

Ivanu Bulju je sud odbacio zahtjev kao nedopušten te ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu. Splitski sud početkom 2022. već je odbio Buljev zahtjev za obnovom postupka, i to kao neosnovan. Za obnovu postupka okrivljenik treba priložiti neke nove činjenice i dokaze koji do tada nisu bili poznati, a moraju se odnositi upravo na kazneni postupak u kojem je osuđen, piše Dalmatinski portal. Bulj je gotovo izdržao zatvorsku kaznu od 22 godine zatvora, a na slobodu bi trebao izaći u travnju.

Bulj je, kako pišu, tražio obnovu postupka uz obrazloženje da je njegov rođak Pave Bulj oslobođen nakon što je osuđen te da je rođakov iskaz kao svjedoka u tom predmetu zapravo njegova obrana, koja je novi dokaz, a nije izveden na glavnoj raspravi u postupku u kojem je osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora. Bulj je to i ranije isticao kao razloge za obnovu postupka, što sud nije prihvatio.

  • +3
Ivan Bulj Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunović

'Budući da osuđenik Ivan Bulj ne iznosi nikakve nove dokaze, već samo komentare koji se odnose na drugi postupak u kojem on nije bio stranka, vijeće nalazi da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za obnovom kaznenog postupka', stoji u rješenju kojim je Bulju odbačen zahtjev.

Anđela Bešlić nestala je 3. ožujka 2002. Policija ju je pronašla u petak 5. travnja 2002. godine. Tijelo je bilo raspadnuto, a pronašao ga je čovjek koji je šetao psa na tom području.