OČISTIMO HRVATSKU!

Na otoku Žirje 30 stanovnika, a preko 250 olupina auta

09.10.2012 u 16:15

Bionic
Reading

U sklopu akcije 'Očistimo Hrvatsku od auto olupina' koja je započela 2004. inicijativom fotografa Romea Ibriševića i stalnih partnera Renault-Nissan Hrvatska, C.I.O.S.-a i Auto Bilda te udruge Zelene stope, do danas je uklonjeno 15.000 olupina iz raznih parkova prirode, jezera, mora, dvorišta i livada te su otkrivena razna odlagališta.

'Otkrivena su nevjerojatna odlagališta, poput onog na otoku Žirje, koji ima samo 30 stanovnika, a više od 250 olupina', stoji u današnjem priopćenju organizatora.

Ističu da se na nekim dijelovima Hrvatske na području od samo 20 kilometara može naći i do 20 olupina te da se akcija čiji je moto "Do posljednje olupine" nastavlja i to sa sve većim brojem sudionika.

Organizatorima je prilikom čišćenja pomagala Gorska služba spašavanja, vojska s helikopterima, poštari i građani.

U povodu izvlačenja 15.000-te olupine organizirana je mala proslava u reciklažnom dvorištu CE-ZA-R Centra za reciklažu C.I.O.S. grupe na kojoj su prisustvovali Romeo Ibrišević, voditeljica ureda Uprave Tajana Tomašević, Igor Petković iz Renaulta-Nissan Hrvatska i izvršni urednik Auto Bilda, Zoran Škvorc.