OD CRNE GORE DO ALBANIJE

Na odbojkaškoj lopti 24 sata plutao na pučini

10.08.2010 u 10:55

Bionic
Reading

Dušan Kekić (23) iz Beograda, koji ljetuje na Crnogorskom primorju kod Ulcinja, proveo je 24 sata u moru jer su ga jake struje odvukle na pučinu

Srbina koji je dan i noć proveo u vodi spasili su u posljednji trenutak ribari iz Albanije, piše Press.rs.

Kekić je za novine ispričao da je preživio zahvaljujući lopti koja ga je održavala u životu te je usput pjevušio omiljene pjesme kako bi otjerao strah.

'Igrali smo odbojku u plićaku, a onda su nas zahvatile jake morske struje i brzo odvukle daleko od obale. Imali smo loptu i nekako se održavali na površini. Dušan me je držao za nogu, ali nas je jedan val razdvojio. Vidio sam da neki momci plivaju prema nama, pa sam, jer sam bio bliži obali, bacio loptu Dušanu. Od tada ga nisam vidio', ispričao je Nikola Popadić, Kekićev prijatelj za podgoričke Vijesti.

Dušana Kekića spasili su u albanski ribari. Proveo je u moru 24 sata plutajući na lopti.

'Ne znam bih li preživio da nije bilo lopte. Cijelo vrijeme sam bio priseban. Znao sam da mi je slana voda najveći neprijatelj. Pokušavao sam se domoći obale i nekoliko puta bio blizu, ali struje su bile jače. Onda sam promijenio taktiku, pa sam odlučio ostati na pučini i čekati da naiđe neki brod', ispričao je Dušan i dodao: 'Ni sam ne znam kako sam izdržao 24 sata na pučini. More je bilo uzburkano, struje jake.

Izgubio sam orijentaciju. Kad je pao mrak, mislio sam da neću dočekati jutro. Ipak, nisam paničario, mislio sam samo na to kako preživjeti. Dok sam bio u vodi, razmišljao sam o nekim svojim omiljenim pjesmama i pjevušio ih. Zamišljao sam što bi mi godilo pojesti. Mislio sam o nekim sasvim neobičnim stvarima. Ipak, kako je vrijeme prolazilo, osjećao sam da gubim snagu, bio sam i žedan. Da su ribari stigli malo kasnije, vjerojatno bi bilo kasno. Bio sam iscrpljen. Pamtit ću ovaj dan do kraja života', rekao je Kekić i zahvalio ribarima. Nastavit će ljetovanje i već dan poslije se odmarao na Velikoj plaži kod Ulcinja.