KOSOR UZVRAĆA HSLS-U

'Na muci se poznaju junaci'

jadranka kosor vlada

jadranka kosor vlada

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić / CROPIX

Vlada ima sigurnu potporu u parlamentu i nakon odlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije, kazala je u ponedjeljak hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Kosor je, odgovarajući na pitanje hoće li članovi HSLS-a izaći iz vlade i ministarstava, kazala da "ima informacije o nekima koji ostaju". "Danas je tek ponedjeljak, vidjet ćemo. Ono što vam sigurno mogu reći je da vlada ima sigurnu potporu u parlamentu. To je poruka 'kukuriku koaliciji', vlada će svoj program provesti", rekla je Kosor novinarima nakon sastanka s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom.

"Oni su podijelili funkcije, fotelje i nadzorne odbore, na što imaju pravo, ali mi radimo svoj posao s punom i pravom potporom u parlamentu", rekla je Kosor

Kosor je odgovarajući na novinarsko pitanje kazala da je s Adlešič "razgovarala o potezima koje treba povući vlada".

"Mi smo danas popile kavu i imale smo jedan jako dobar razgovor ... Mi odlično surađujemo osobito u posljednjih godinu dana. Razgovarale smo o potezima koje treba povući vlada i nastavit ćemo razgovarati i dalje", rekla je Kosor.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u subotu je objavio da je predsjedništvo stranke glasovalo o izlasku iz vladine koalicije zbog "nezadovoljstva radom koalicije i optužbi da je HSLS nelojalan partner".

Hrvatska premijerka je kazala da "nitko nije HSLS optužio za nelojalnost".

Činjenica je da Kosor na koalicijskom sastanku ... nije iznio nijednu primjedbu na rad koalicije", rekla je premijerka, dodajući da "do izlaska iz koalicije Kosor nije zatražio nijedan razgovor".

"Mislim da bi to bilo u najmanju ruku logično. Zapravo se radi o tome da je Kosor počeo odlaziti iz vladine koalicije otkako je postao predsjednik HSLS-a", rekla je Kosor.

"To se vidjelo puno puta, prije svega po tome što je vrlo često odluke vlade naknadno komentirao i kritizirao. Moje je mišljenje nakon svega da je time najviše naštetio potpredsjednici vlade Adlešič", rekla je Kosor podsjećajući da je Adlešič glasovala za odluke vlade koje je Kosor kasnije kritizirao.

Mislim da se radi o činjenici da postoji određeni strah od poteza koje mi moramo povući oko teških odluka, ali, na muci se poznaju junaci", rekla je premijerka Kosor

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi