PROGNOZA ZA VIKEND

Na moru i do 15°C, najhrabriji već u bermudama

09.02.2017 u 10:06

Bionic
Reading

Danas će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, ponegdje uz malo snijega, slabe kiše ili rosulje koja se ledi na tlu, a na Jadranu djelomice sunčano, mjestimice uz malo kiše, osobito prema otvorenom moru i na otocima. Najviša temperatura bit će od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 14°C. U petak se očekuje djelomice sunčano uz umjerenu, ujutro i pojačanu naoblaku, a ponegdje je u zapadnoj unutrašnjosti moguć slab snijeg, kao i kiša na Jadranu

U unutrašnjosti će u petak puhati slab istočnjak i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C.

U subotu djelomice sunčano uz promjenjivu, mjestimice i pojačanu naoblaku. Najviše sunčana vremena se očekuje na istoku te na krajnjem jugu zemlje. U unutrašnjosti je mjestimice moguća jutarnja magla te će puhati slab istočnjak i sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -4 do 0, a na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nedjelju će posvuda biti djelomice do pretežno oblačno, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Ujutro je u nizinama unutrašnjosti moguća magla ili niska naoblaka, mjestimice dugotrajna. U unutrašnjosti će puhati slab istočnjak i sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, u Dalmaciji jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2, a na Jadranu od 8 do 12. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 4 do 8, a na Jadranu od 12 do 15°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, i u sljedećem tjednu će se nastaviti period stabilnog vremena. Temperature se u prvoj polovici tjedna neće značajnije mijenjati.