VREMENSKA PROGNOZA

Stiže hladan vikend s malo kiše, ali bez snijega

01.12.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Za vikend će se nastaviti hladno i promjenjivo vrijeme s vrlo rijetkim kišnim razdobljima. Slično vrijeme očekuje se i u idućem tjednu, uz moguću jutarnju maglu

U petak posvuda djelomice do pretežno sunčano. Mjestimice je moguća umjerena i pojačana naoblaka, a u nizinama unutrašnjosti je ujutro moguća magla ili niska naoblaka. Posvuda će puhati slab i umjeren, u Slavoniji i Baranji mjestimice i jak sjeverozapadnjak. Poslijepodne će na Jadranu zapuhati bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će biti promjenjivije i nestabilnije. Posvuda će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, duljim i češćim u nizinskim krajevima unutrašnjosti. Mjestimice uz više oblaka moguća je kratkotrajna kiša, uglavnom na Jadranu te u susjednim područjima, a moguć je i pokoji pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo koje će krajem dana na sjeveru okretati na jaku buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -4 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2, a na Jadranu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U ponedjeljak, a prema trenutnim prognostičkim materijalima, te u prvoj polovici sljedećeg tjedna posvuda će biti pretežno sunčano. Jedino će u nizinama unutrašnjosti mjestimice biti moguća jutarnja magla ili niska naoblaka. Bura će postupno oslabiti.